De plek voor informatie en documentatie

Advertentie, C1, Opel Kadett C

Voor mijn werk heb ik een DC-8. In m’n vrije tijd een Opel Kadett

Aldus Marianne Groenweg, 23 jaar en stewardess bij de KLM. Ze staat hier op de foto met haar tweede goudkleurige Opel Kadett. Gelukkig staat dat er bij want op de zwart wit foto is de kleur moeilijk te zien. Het betreft hier een Sedan C1 met zo lijkt het rondom sierlijsten. We lezen in de advertentie:

Ik zit minstens drie dagen per week in een DC-8. En dat al een jaar of drie. De rest van de week reis ik ook. En niet zo weinig. Mijn vriend zit in Groningen, ikzelf woon in Haarlem.

Dat betekent dat ik zo’n 40.000 km per jaar afleg. In m’n Opel Kadett! En ik zou niet graag een andere auto willen (behalve natuurlijk een sportwagen, maar ja…..).

Nog nooit heb ik startproblemen gehad. Nog nooit was ik door m’n auto te laat op Schiphol. Nog nooit heeft deze Opel Kadett me in de steek gelaten. En dat is me heel wat waard.

Niet dat deze Kadett me zoveel kost. Twee keer per jaar een onderhoudsbeurt. Dat is genoeg. Moet je zien hoe mooi-ie is. Geen roestvlekje te bekennen, alleen bij dat deukje. Echt hoor, als ik weer een auto koop, wordt het weer een Opel Kadett.

Douglas DC-8

En voor iedereen die nu óók benieuwd is naar wat die DC-8 nu precies voor vliegtuig is heb ik dit even opgezocht op Wikipedia:

De Douglas DC-8 is een verkeersvliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigfabriek Douglas Aircraft Company. Het kan maximaal 189 passagiers vervoeren over een afstand van ruim 12.000 kilometer. Op 30 mei 1958 maakte een DC-8 de eerste vlucht. Er werden diverse versies gebouwd, met verschillende typen motoren. In 1972 werd de productie gestaakt. KLM vloog met een uitgebreide vloot van diverse DC-8 types die van 1960 tot 1986 dienstdeden in het gehele netwerk van de KLM.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.